Annliz

Cup

OM SKÖVDE

En liten stad med mycket innehåll

Fantastiska Billingen

Skövde ligger vid berget Billingen och här hittar du en fantastisk natur att strosa i. Skövde kommun storsatsar på området för att ge Skövdeborna ett område att träna och njuta av naturen. Här kan du åka skidor, klättra i höghöjdsbana, cykla mountainbike, fiska eller bara njuta av naturen.

Upplevelsebad

Kastar du dig gärna ut i vågorna och testar vattenrutschkanor? Eller njuter du hellre i varma pooler? Oavsett vilket hittar du alltid något som passar dig i Skövdes upplevelsebad. I Anslutning av Arena Skövde finner du upplevelsebadet där du också hittar andra vattenmiljöer.

Motorer i världsklass

I Skövde hittar du hjärtat i Volvo Group och Volvo Cars. Här finns motorproduktionen i bägge koncernerna och är tillsammans Skövdes största arbetsgivare. Nästan 4500 personer arbetar på de bägge företagen.

Ryds Grottor

Vid Ryds grottor kan man njuta av en fantastisk utsikt över Skövde och slätten i öster! Grottorna består av en klyfta som öppnats upp vid ett bergskred.
De mäktiga diabaspelarna har glidit ut 10-20 meter på den underliggande lerskiffern. I branten och botten av klyftorna finns gott om mäktiga stenblock. Här är lätt att känna sig liten!

Skaraborgs Regemente

I Skövde finns Skaraborgs regemente, P4 som utbildar, producerar och utvecklar krigsförband för markstrid som kan användas vid insatser i Sverige och utomlands. Regementet är en av Skövdes största arbetsgivare med ca 750 anställda.