Referat: Hellerup IK-Skövde HF

I fredagens träningsmatch i Annliz Cup valde Skövde HF ställa upp med ett lag bestående av såväl A-lagsspelare som akademispelare mot danska Hellerup IK. Skövde HF vann med 30–17 (16–7) mot som huserar i andradivisionen efter att ifjolåret spelat i danska allsvenskan.

Även i dagens match var Skövde HF bortalag, första halvlekens matchutveckling 0-2, 2-2 till 4-6, 5-8 sedan rycker Skövde till 6-12. Sista tio minuterna gör Skövde 7-1 på Hellerup och går till halvtidresultatet 7-16.

Andra halvlek ökar Skövde på och släpper inte fram Hellerup utan efter spelade 3.20 minuter ökat på till en tiomålsledning 9-19. Resterande del av andra halvlek behåller Skövde sitt övertag och kan fastställa matchresultatet till 17-30.

Daniel Birkelund säger till SLA
– Det finns många duktiga och lovande tjejer i Skövde HF som vi tror hårt på och jobbar hårt med för att utvecklas. Vi försöker ha en tydlig strategi och idéer som vi tror på och hur vi ska försöka utbilda de här spelarna. Det kommer att ge betalt. Det kanske inte betalar sig ifrån en dag till en annan men över tid kommer det betyda mycket för klubben.

– Man ser massa potential samtidigt som det också är viktigt att ha tålamod och vara långsiktig i vårt arbete. Vi ska hela tiden jobba i lugn och ro och se till att spelarna hela tiden tar steg i sin utveckling. Nu fick de bra erfarenhet ifrån den här matchen och att få spela tillsammans men några som är lite mer erfarna. Det är även värdefullt för de äldre att ta lite annorlunda roller och mer ansvar,

Foto: Viktor Ljungström