Inför Försäsongens Mästare

Klockan 19:00 på lördagskvällen möter Skövde HF lokalrivalen Skara HF i vad vi kallar Försäsongens Mästare.

En match som arrangören Skövde HF hoppas kunna bli en match med storpublik där vinst är det enda som räknas i bägge lägren. 

Skara HF, med Magnus Frisk som tränare, kommer med flera spelare med mycket rutin. Mellanie Felber, vinnare av årets V6:a -7 (Vänster fløj) i flera säsonger i SHE (Numer, Handbollsligan Dam) samt Sara Johansson som blev utnämnd till årets H9 (Højer back) i SHE 2022-23. Till detta finns en av Handbollsligan Dams bästa målvakter i Skara HF. Laerke Sørensen är en stabil målvakt som alltid ställer till det för Skövde HF i ligan. Men Skara är så mycket mer än så. Här finner vi isländska Aldis Asta Heimsdottir som är playmaker som presterade fint i förra säsongens SHE. I mittförsvaret står come-backande Sofia Berndtsson som verkar ha svårt att sluta spela (vilket vi tycker är positivt för handbollen!). Skara går inte av för hackor!

I Skövde HF finns Elma Örtemark, fostrad i Skövde HF och som av media fokuserats som den spelare som kommergå vidare  först till proffslivet. Från samma årskull, födda 2001, finner vi playmakern Moa Andersson, den oberäkneliga Natalie Wästefors och Andrea Niva.  Ida Eriksson är försvarsgeneralen och i målet finner vi Josefine Gundersen Lien, ny målvakt för den här säsongen som presterat jättefint de inledande matcherna.

Skövde HF bygger på ett egenfostrat lag där några få är värvade utifrån. Det är olika förhållanden mellan lagen men definitivt ingen skillnad i att vilja prestera och vara bäst i Skaraborg!
På lördag kväll får vi se vilket av lagen som är i bäst form just nu!

Be there or be square!